11 Sfaturi utile legate de siguranta la parcare



Doriți să plecați într-o călătorie de afaceri sau in vacanța mult visată de atâta vreme. Nu este nimic mai plăcut decât să vă faceți cumpărăturile într-un mega mall cu mai multe magazine decât puteți vizita într-un an întreg. Mall-urile devin tot mai multe și mai mari în fiecare an. Cu cât mai multe mall-uri sau magazine, nevoia de locuri de parcare devine acerbă. Mai mulți clienți înseamnă mai multe locuri de parcare ceea ce pare a fi o problemă în zilele noastre. La fel stă situația și în cazul parcărilor din apropierea aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, unde există o concurență acerbă între un parking aeroport Cluj și celălalt atât prin calitatea serviciilor oferite cât si prin prețuri.

Parcările din apropierea mall-urilor sau aeroportului sunt pline de potențiale riscuri printre care enumerăam aici câteva precum ar fi: furtul de bani, obiecte personale sau obiecte din dotarea mașinii dumneavoastră (Sitem de navigare GPS, casetofon), vandalism, viol, asalt, jaf și chiar răpire. Din păcate, tâlharii salivează la gândul că vor vedea o femeie singură noaptea târziu într-o parcare aproape goală și fără sisteme de securitate. Femeia, în aceste circumstanțe este practic neajutorată. 

Dacă doriți să călătoriți dinspre Cluj înspre oricare altă destinație din lume și nu știți unde să vă lăsați mașina în siguranță, atunci este de preferat să alegeți o parcare aeroport Cluj care să vă ofere toate facilitățile de siguranță posibile printre care enumeră aici camere de luat vederi care să poată cuprinde întregul spectru al parcării și nu numai, sisteme de alarmă precum si o iluminare corespunzătoare.



 Iată câteva sfaturi pentru a evita potențialele probleme legate de autoapărare și siguranță la parcare. 

1. Blocați mașina la sosire. Intrarea cu cheie este cea mai bună pentru economia de timp. 
2. Parcați cât mai aproape de destinație posibil. 
3. Dacă ajutorul este disponibil, asigurați-vă că profitați de el. Majoritatea magazinelor de produse alimentare oferă serviciul său. 
4. Încercați să faceți cele mai multe excursii de cumpărături în timpul zilei. 
5. Fiți conștienți de împrejurimile dvs. Este parcarea bine luminată? Există zone în care un hoț ar putea să se ascundă? 
6. Ascultă-ți vocea interioară. Este mai bine și mai înțelept să fii în siguranță decât să spui mai târziuȘîmi pare rău. Dacă nu vă simțiți confortabil, apelați la un gardian de securitate. 
7. Când vă apropiați de mașina dvs., priviți în jur, dedesubt sau lângă mașină. Fii atent/ă și la mașinile parcate lângă mașina ta. 
8. Odată ce ați intrat în mașină, blocați rapid toate ușile. Cei mai mulți oameni lasă garda jos imediat ce se află în interiorul mașinii. 
9. Dacă sunteți singuri așteptați până când veți vedea alte persoane în apropiere.
10. Evitați persoanele străine, cerșetorii, etc.
11. Folosiți arme non-letale de autoapărare cum ar un spray de piper sau un tip de alarmă personală. 

Distragerile de tot felul abundă mai ales în cazul cumpărăturilor când lumea este distrasă atât de obiectele cumpărate cât și despre verificarea banilor cheltuiți. Este atât de ușor să fiți total absorbiți de orice altceva și să nu conștientizați pericolele din proximitate. Mai ales dăcă sunteți și cu copiii sau la o distanță apreciabilă față de magazin, posibilitățile de-a se întâmpla ceva rău, cresc exponențial. Fiți pregătiți și să aveți la îndemână arme non-letale de autoapărare cum ar fi un spray cu piper. Obiectele din dotare, gen umbrelă pot fi utile, de asemenea pentru auto-aparărare. Este prea ușor să crezi că nu ți se va întâmpla nimic. Nu uita să ai încredere în judecata ta - niciodată nu poți fi prea precaut. 

De ce să riști atât de mult când există tarife parcare aeroport Cluj pentru absolut toate buzunarele și care îți și asigură tot confortul necesar? Conform principiului: "Paza buna trece primejdia grea" am încercat prin acest articol să te facem să înțelegi importanța măsurilor de precauție în cazul particular al parcărilor din apropierea aeroporturilor sau mall-urilor.

Comments